Светът е цифров, а ние работим с аналогови специални служби. Това

...
Светът е цифров, а ние работим с аналогови специални служби. Това
Коментари Харесай

Проф. Николай Радулов: Работим с аналогови специални служби

Светът е дигитален, а ние работим с аналогови специфични служби. Това съобщи проф. Николай Радулов. Той счита, че в тях би трябвало да се вкарат нови технологии.

" Тези служби живеят независим живот. Не сме сигурни тъкмо по какъв начин работят ".

Народно събрание е отхвърлило отчета за Бюрото за надзор на специфичните разследващи средства за 2022 година Според този доклад през предходната година е траяла наклонността на понижаване на броя на хората, по отношение на които са употребявани такива средства.

" Има общодостъпни елементи от отчетите, които са оповестени на уеб страниците на обособените служби. Информацията, която получават депутатите, е малко по-точна и детайлизирана. Специалните служби се стараят да дават най-малко информация, даже за хора с безспорен достъп, каквито са депутатите. Те се обосновават с това, че информация, съобщавана на тези съвещания или на парламентарните комисии, по-късно излиза на бял свят и се разгласява. На специфичните служби не им се ще да бъдат следени от никой, в това число и от народните представители ", посочи проф. Раделов пред БНР.

Той счита, че тези служби ще бъдат политизирани, в случай че се създадат законови промени, с които да се анулира нуждата от сключване на декрет от президента за ръководителите им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР